Leo Clubs

leo_platinum_5650_or

Leo Club Antwerpen Voorkempen maakt deel uit van een internationale organisatie.  De Leo Clubs zijn immers ontstaan uit een internationale samenwerking van Lions clubs. Iedere Leo club heeft dan ook een (of meerdere) Lions clubs als peterclub. Voor onze club is  “Lions Club Antwerpen Voorkempen ” onze peterclub.

De Leo Clubs zijn enkel toegankelijk voor leden tussen 18 en 33 en worden daarom meermaals aanzien als het jongerenproject van de Lions.

De eerste Leo club in België werd opgericht in 1970 (Panne Leo Club). De twee oudste nog bestaande Leo Clubs zijn Leo Club Mechelen en Leo Club Boom, beiden gesticht in 1972, gevolgd door onze eigen Leo Club Antwerpen Voorkempen in 1974.

In totaal telt België ongeveer 30 Leo Clubs, verdeeld over vier districten (A,B,C en D).

De doelstellingen van elke Leo Club zijn dezelfde en draaien rond drie kernwoorden:

Leadership:

De jongeren van vandaag zijn de leiders van morgen. In elke Leo Club worden leden aangemoedigd om zelf initiatief te nemen en leidinggevende eigenschappen te ontwikkelen. De ervaringen in een Leo club leiden er meer dan eens toe dat onze leden zich later ontpoppen tot echte leiders in de professionele wereld.

Experience:

Door de bijzondere werking van de Leo Clubs, vergaren de leden allemaal een hoop levenservaring die hen wapent voor de toekomst. Problemen oplossen, werken in teamverband en organiseren zijn maar enkele van de vele eigenschappen die in onze organisatie aan bod komen.

Opportunity:

In de Leo Club krijg je de kans om jezelf te ontplooien, nieuwe mensen te leren kennen en je visie te verbreden.

Je had het ongetwijfeld al door, de afkorting van deze kernwoorden is niet toevallig “LEO”.

Onze Leo Club is ook actief op nationaal en internationaal vlak. Zo zijn we een graag geziene gast op activiteiten van andere Leo Clubs en proberen we elk jaar iemand af te vaardigen naar het Leo Europa Forum (LEF), de Europese conventie voor Leo’s. Want ook in andere landen zijn er Leo clubs.

Wil je meer weten over onze organisatie of de Leo werking, neem dan gerust contact met ons op
of surf naar de website van Leo-nationaal voor meer informatie: http://www.leoclubs.be