Doelgroepen

Onze sociale doelgroepen vormen de kern van onze werking.  Eenmaal per maand komen we op zondagnamiddag samen bij een van onze projecten en steken we zelf de handen uit de mouwen. Deze activiteiten kunnen heel uiteenlopend zijn. Heb je zin om eens te komen kijken hoe zo’n sociale activiteit van onze club er aan toe gaat, stuur ons dan even een mailtje.

We staan ook open om onze schouders onder bijkomende projecten en doelgroepen te zetten. Voor meer informatie hieromtrent, contacteer je ons best via het e-mailadres.

Hieronder alvast een voorsmaakje van onze lopende projecten!

Clara Fey

Een van onze meest recente projecten is Het orthopedagogisch centrum Clara Fey in Brecht. Dit centrum huist een internaat voor kinderen die door bepaalde familiale omstandigheden in het weekend niet naar huis kunnen.

Wij bezorgen hen eenmaal per maand een onvergetelijke zondagnamiddag. Vaak organiseren we een daguitstap. Zo gingen we al naar Planckendael, de speeltuin, de Efteling, Bobbejaanland, de bioscoop en het poppentheater.

Als het weer wat minder is, blijven we gezellig binnen en voorzien we een knutselnamiddag. Zo maakten we bijvoorbeeld zelf onze kerstboomversiering!

Dierenvrienden.
Dierenvrienden.

 

Back to top

 

 

De Vliet

Sinds meer dan 10 jaar werken wij met leefgroep De Vliet (voorheen ‘de Merels’) uit het Psychiatrisch Centrum Bethanië te Sint Anthonius-Zoersel. In deze halfopen instelling verblijven ongeveer 30 patiënten met psychiatrische en/of gedragsstoornissen.

Gemiddeld zijn we met een tiental ‘Merels’ op pad en doen allerlei activiteiten. We denken dan aan een wandeling, een bioscoopbezoek of een zondagje uit de bol gaan in dancing ‘De Toverfluit’. En met kerstmis komt steevast de Kerstman langs!

 

 

2015-04-26 15.20.44

Back to top

 

De Passage

In dit eenmalig project heeft onze club zich geëngageerd om een kinderruimte in een opvangcentrum op te frissen. In dit centrum verblijven ouders met hun kinderen die voor een korte periode niet meer naar huis kunnen omwille van uiteenlopende redenen.

Het centrum beschikt ook over een kinderruimte waar de kinderen zich kunnen uitleven en zich toch even kind kunnen voelen. Aangezien deze ruimte nogal afgeleefd was hebben we de handen uit de mouwen gestoken en gingen we als een echte huisdokter aan de slag!

Foto’s vóór onze tussenkomst:

P1030101 - Copy      P1030105 - Copy

Tijdens de werken:

Photo 3-02-13 13 53 54 - Copy Photo 2-02-13 10 50 58 - Copy

Het resultlaat:

Photo 3-02-13 17 14 17 Photo 3-02-13 17 15 08

 

Back to top